Friday, April 12, 2013

Workaholic vs. Family Values

Approximately, just a day left before departing to Nilai, again.
Just got home last Wednesday.

Others had already spent their holidays since last week while me? 
Busy jadi urusetia Debat Arab SMKPM & Jemputan Nusantara yang telah berlangsung 6-10 April. LOL. Cuti mid-sem 5-14 April 2013.

Macam hari tu jugak. [klik sini]. This time tougher since aku jadi Penolong Unit Kiraan Markah (UKM) and bertanggungjawab untuk jaga bahagian Nusantara. Ketua dan konco-konconya kena jaga bahagian kebangsaan. 

Aku baru ada sekali pengalaman jadi AJK UKM hari tu dah kena jadi Penolong, so, aku kena bertanggungjawab key-in markah, tentukan jadual match-up, buat  & edit slide match-up/result pusingan etc. Howdy~ Susah jugak kot, nak2 tang salah key-in. Yang kalah, pergi buat menang, so dia akan mengganggu semua markah dan match-up lepas tu. Yang pasti, Microsoft Excel memang kena power. --"



Preparing a gimmick slide for Quarter-Final's match-up


Hakim sedang mengira markah selepas tamat pusingan Final

That was a new experience too..

Tahniah kepada:

Sekolah Agama Menengah Tinggi Tengku Ampuan Jemaah yang memenangi kejohanan debat bagi kategori Kebangsaan & 
Kolej Islam Sultan Alam Shah yang memenangi kejohanan debat kategori Nusantara

************


Somehow, people kept asking me; 

how did I get so busy? 
how can I bear the short holiday left?
etc.

I just can answer this with a smile, without knowing how and what was I supposed to answer those. 

Maybe sebab pengalaman tu tak dapat dibeli. Kita sendiri yang kena merasai.

Maybe jugak sebab dah terbiasa daripada kecil, berjauhan dengan family. Almaklumlah, duduk asrama dari  umur 13 sampai sekarang. Bukannya tak value nilai kasih sayang family dengan bebanan kerja. LOL. Workaholic? Jauh sekali.

Somehow, I missed the moments in my entire life that I have spent without my family around.

Taken from Hlovate's page


Betul lah, nilai kekeluargaan tu lagi penting. 

Buktinya?

Cuti 3 hari ni memang lah sangat2 bermakna walaupun mungkin tidak memadai. Dapat menatap segala perubahan yang berlaku pon which my lil siblings dah sama tinggi dengan aku, dan mungkin akan menjangkaui ketinggianku sendiri bila aku balik cuti sem kelak. haha. Am dead shorty. 

Heaven bila dapat menatap kegembiraan yang jelas terpancar bila aku balik. Serius, semua berebut untuk menceritakan apa yang berlaku dalam kehidupan mereka kat sekolah dan sebagainya. Even aku sendiri pon tidak larat untuk mendengar kesemuanya tapi demi mereka, cecey~ ayat tak tahan.



Really, I miss to unwind the time. :)


Value your family! Jangan cuti menghadap FB je. LOL