Thursday, July 26, 2012

Curiosity killed the cat?


Assalamualaikum...


Dah lama tak update. Kali nie entri santai2 je la. Alkisahnya, masa tu aku & ayah aku tengah gotong-royong kat rumah. Tetiba si kucing jantan (Veo) datang masuk. Dahla masuk melalui tingkap. Kalau tolong takpe jugak. Ni datang terhendap-hendap. Lepas tu duk usha2 lak kitorang wat keje.

I must say:
CURIOSITY KILLED THE CAT? lol


ohhk. belajar idioms hari nie. menurut Oxford Advanced Learner Dictionary, curiosity killed the cat bermaksud:


"...to tell somebody not to ask question or not to find out about things that do not concern them..."

In real situation, perhaps, it's gonna be like this:


Amende tuan aku duk buat kat atas tu? Usha dulu seminit.



Huh? There's something falling out. Mende alah apa nie?




Eh cik kak? Boleh bagi tau sikit tak. Gua blurr la. Mende semua nie?


Aku tak tau kenapa tapi aku suka bila tengok kucing curious. Telinga tergerak-gerak. Hidung terhidu-hidu. Badan memang dalam keadaan standby and of course mata akan membulat. Comel sangat. 

Ohhk. dah lewat. Sahur pulak nanti. Even macam takde motif, anggap la korang belajar Idioms bila baca. lulz.

19 comments:

  1. salam...comeinya kucing awak ye...

    ReplyDelete
  2. kenape kne cat? haiwan lain takleh? =P kucing, die wat r gaye ape pun.. terkejut ke, curious ke, garang ke.. tetap comel!! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dikatakan kucing punya sifat inkuiri tu tinggi kot. haha.
      memang pon. mmg dijadikan sebegitu comel lor. :D

      Delete
  3. hahaha..comel laaaaaa..hahaha..:P
    besar dah Veo..aigooo..tido lambat lagi ler ni..hehe..
    gi umah mu sokmo tok dea nak nak main ngn kucing mu..haha
    kena peluk ko amin dulu..haha

    well..nice entry laling.. hahaa..terhibur aku baca..sequence gambar tu menarik..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh. ai tu mari pon xdea nk main. huhu
      tq.. kalu mu wat, aku rasa caption gambar tu lg mengarut. haha

      Delete
  4. wah..blajar idiom hari ni...

    gambar first tu palinng comellll...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. kita sama2 belajar eh.
      thank you. :D

      Delete
  5. kucing suka curious atau suka sibuk? hehe...well the cat is super cute

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. dua2. sibuk pon ye. nak2 kalau duk menyapu, lipat baju.
      thanks ^^

      Delete
  6. kucing: bulan bulan pose, benda ni bole makan ke? huhuhu

    ReplyDelete
  7. perghhh.. comel kucing mg put..
    ado ank bgi ak deh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. mokaseh.. insyaAllah..
      kucing betina rumah aku kepupusan. T_T

      Delete

Satu kata memberikan sejuta makna