Tuesday, May 3, 2011

Pembunuhan OBL satu propaganda?

Assalamualaikum...

Ramai orang update sal Obama mati.. Eh silap, Osama bin Laden, the most wanted person telah terbunuh (or dibunuh??) Wallahu'alam.. Orang kata palsu.. Photoshopped? Aku pon rasa camtu.

Gambar sebelah kanan sekali tu, warna kulit muka & badan cam lain je kan?

Dan ada sesetengah orang kata Obama, eh, Osama langsung tak pernah wujud. Propaganda US je lebih.. Tak tau la.. Baca kat sini..


Masyarakat dunia lebih senang menganggap Osama nie sebagai pengganas.. Sebab kejadian 11 September tu. Dan semua orang lega bila mendengarkan berita kematian Osama nie termasuk lah............

Kata2 Presiden AS, Barack Obama..
"Amerika Syarikat (AS) tidak menentang Islam, sebaliknya AS menentang pengganas."

Aku stunned bila tengok quote ni.. Ye ke? Kejadian kat Palestin tu cane weh? Semua penduduk Gaza tu pengganas ke? Semua rakyat Iraq tu terrorist ke? 

Islam memang sentiasa dianggap pengganas oleh Kafir Laknatullah.. Sesungguhnya Islam adalah agama yang sangat2 indah.. Tapi kadang2 keindahan Islam tu dicemari oleh umatnya sendiri.. 

"Sesungguhnya Islam bukanlah agama falsafah, tapi Islam adalah manhaj hidup yang sempurna.."  

Aku tak tau nak coclude camane.. Aku hanyalah insan biasa (erk.. nani.. pinjam tagline jap.. huhu..) Aku boleh wat hipotesis kat sini, semakin aku fikir, semakin aku tak terfikir.. Erk, bukan nama blog aku ke tuh? =.=''

Kalo korang tau pasal nie, share la kat komen eh.. Sharing is caring.. Ngee, Thanks! ~


Wallahu'alam.. 

19 comments:

  1. kesian nye Osama kene bunuh macam tu.. saya pun sgguh tak paham kenapa perkara nih mesti berlaku. arrrgghh!

    ReplyDelete
  2. betoi ke dia dh mati? mcm tak caya je kan

    ReplyDelete
  3. Setahu aku Osama ni xwujud.osama ni wujud untuk bg laluan US serang afghanistan.lepas tu iraq.N kalau korang tahu pesawat yg langgar bangunan tu di kendali kan oleh org us sendiri..kalau korang tgok video kejadian tu berlaku..sebelum kapal terbang melaggar..kat tgh bahagian bangunan tu dh meletup dulu..tapi kita x sedar bila tgok kejadian tu..itu informasi yg aku tahulah..

    ReplyDelete
  4. yup..aku sokong opinion jay tuh..aku pun rasa osama x wujud..banyak dah blog2 n portal yg bongkar pasal propaganda laknatullah syaitan besar US ni..n even osama wujud sekali pun aku rasa dia x patut diberi penghinaan sebegitu rupa..US tu nak mencemarkan imej Islam je.. time tengok news kat tv ase nak lenyek jah obama tuh biar jadi jepuk..huk3..ikut sedap je kuar statement..

    ReplyDelete
  5. Thanks ikram..Mmg Obama menjadi presiden US tapi di belakang dia yg membuat segala keputusan adalh orang2 yahudi..

    ReplyDelete
  6. >>>Norfidayu: tu la pasal.. tapi xtaw la sejauh mana kesahihan berita nie sbb orang kata osama tak wujud langsung..


    >>>Kak Ieda: tu la pasal.. Wallahu'alam.. hmm..


    >>>Jay: Trimas atas info tu.. tu la memang memeningkan propaganda US yang macam2 nie.. Ada2 je idea & propa sebab nak jatuhkan umat Islam.. hmm..


    >>>Ikram: jadi jepuk? sensitif ayat tu weh... ahahaha,... rasa cam sengal pon ada gak dop.. diorang create osama semata2 nak jatuhkan Islam.. pastu, siap cakap macam2 poolak sal nie.. memang sengal lah.. haiihh..

    minta2 Allah tunjukkanlah kebenaran disebalik peristiwa nie.. Even skit2 dah terbongkar.. wallahu'alam..

    ReplyDelete
  7. ermmm..dasat2 la dih jame loni..takut lak sero..haiyaaa

    ReplyDelete
  8. entah la..macam2 keraguan timbul...poning den...

    ReplyDelete
  9. >>>Inani: meme pon.. haw la nak kato gano.. dunia3..


    >>>IH: samalah kita pening2 lalat... hue hue hue...

    ReplyDelete
  10. tgu dan lihat je pe lak yg akan jd pasni

    ReplyDelete
  11. akk pon stuju dgn jay..US cipta satu watak utk masuk afghanistan sbb hasil bumi afghanistan yg kaya dgn minyak..same goes to Libya skrg,kunun masuk nk tlg rakyat Libya,in fact dorg duk nampak minyak minyak je kat dpn mata..

    smuanya kerja yahudi Laknatullah..semua yg jadi dorg yg cntrol,obama or bush just a puppet..

    ReplyDelete
  12. haa..kat libya pun satu konspirasi jugak tuh..situasi di libya x sama dgn di tunisia n mesir..kalau kat tunisia n mesir, rakyat betul2 memberontak sbb kerajaan tu boneka US..sume ikut telunjuk yahudi tuh..tapi kat libya lain sket..aku blh nampak pemberontak tu sume keje si amerika n mereka tu dibayar utk memberontak..bile krajaan dh x stabil akibat rusuhan tuh, so amerika pun slow2 la masuk kat libya kononnya nak memerangi keganasan..pd hal nak bolot hasil minyak...laknatullahi alaik!

    ReplyDelete
  13. apa 0zama sadin meninggal??
    sape tuh..
    hehe.
    gurau.
    memang nampak edit ja lebih.yeye satu dunia kena tahu..
    Amerika dengan senang hati kata penganaz tu dah mampui.
    tapi mayat si penganaz tu p buang dekat laut
    apa kez?
    kosnpirasi niii.

    ReplyDelete
  14. >>>Ian: yup.. tengoklah apa agenda seterusnya.. hmm...



    >>>Kak Yuss: tu la pasal.. tapi news ni memang confusing as semua orang ada stand masing2.. cakap itu ini sampai dunia pon gempar ngan macam2 berita.. memang media sekarang tak boleh nak dpercayai sangat.. memang kuat kuasa yahudi nie. ingatkan bila obama naik jadi presiden, ok la sikit.. tapi sama je.. hmm...

    btw, thx drop by kak even busy exam.. :D


    >>>Ikram: err.. camtu ey.. memang banyak la propaganda.. dlu, US berani wat gaza, iraq n iran.. sekarang po barah lak. habis semua ngara arab dio nk serang.. mmg xberhati perut gila la sep yahudi+US.. pok2 dio guna otak yang genius tu untuk hancurkan dunia.. memang kejam la.

    aihh.. dunia akhir zaman sungguh dh ni.. hmm..



    >>>TimE_AsR: tak tau la.. maybe diorang ingat dgn kononnya bila buang mayat dekat laut tu adalah balasan bagi pengganas.. haihh.. mmg konspirasi la..



    >>>Nazirul: gamba yang mana tipu?

    ReplyDelete
  15. propa semata mata je ni....kalau betullah osama ni mati...



    nnti akan lahir beribu ribu osama lg..

    ReplyDelete
  16. mereka tak kan mampu menghalang kewujudan osama yang lain...malah semangat juang dia menjadi inspiratif.kalau US dah sendiri yang cipta maknanya dowang akan berhadapan dengan lebih banyak ciptaan watak osama.

    ReplyDelete
  17. paper BBC..silap taip..osama jadi obama

    ReplyDelete

Satu kata memberikan sejuta makna