Friday, April 8, 2011

Sajak aku untukmu...




Aku nampak kau di sana..
Merintih keseorangan
Di saat itu aku cuba memahami kesulitanmu
Aku cuba sedaya upaya untuk menolongmu
Tapi, apakan daya, aku hanya mampu melihat sahaja
Maafkan aku kerana tidak bisa membantumu.
Ternyata aku cuma manusia biasa
Sedangkan kamu seorang yang luar biasa....


Ini saja yang mampu ku lakukan..
Untuk merasai kepedihanmu.
Sajak yang kureka khas untukmu
Agar kau mengetahui
bahawa aku juga mengerti...







Wahai Seggy ku...
 


Amik ko, kan dah terjiwang sudaa.. Haha
Actually, mokcik ni beranak pulak semalam lepas sekor2 anak dia mati dulu.
Kali ni semua 4 ekor & semuanya hitam! Traits bapak dia lagi kuat la nmpknya.
Yang bestnye, dia dah tak tertahan sangat kot sampai terberanak depan kitorang.
Siyes ngeri aku tengok kucing beranak.. erk...=='



P/S: Aik, kucing bunting bape bulan ey? Baru je dia deliver bulan 12 tahun lepas.
Pastu, semalam dia beranak lak? 
Aihh... =='

17 comments:

  1. alahai..jiwang nya sae aku ni..ingatkan sajak untuk aku..bukan main epi lagi aku nak bca..ceh untuk si Seggy rupanya..huhuhu..well biasa la kucim..3 bulan je tempoh bunting dia..huhu..bulan ni 'buat'..bulan lusa tubik la..huhu

    ReplyDelete
  2. >>>Inani: ouh, 3 bulan je ey? kalo manusia 3 bulan gano? haha..

    sure, beranak pinak.. haha...

    nati la aku wat sajak untuk mu so.. hehe

    ReplyDelete
  3. wat sdiri ko copy paste sajak tuh..haha..

    ReplyDelete
  4. =.='

    terharu kucing tu bila baca sajak kamu ni,,hehehe..

    keke kena tanya doc vet ni bape bulan kucing pregnant..mcm 3 bulan je..ye ke?hahaha

    kucing akk suka beranak dalam almari..so bila die dah nak delivery cpt2 kitorg buat kotak n letak kain,pastu tutup smua almari poakaian rapat2..bahaya2..huu

    ReplyDelete
  5. Mung kalu de maghi jiwo mung gap, habes ah .. anis pon kaloh .. hahaha

    ReplyDelete
  6. ingatkan apa la td..hehehe....

    perhhh cepat betul..subur bebenor gamaknye ni...hehehe....


    hitam kan macho...hihihi

    ReplyDelete
  7. menangis2 kucing tu baca sajak ni.. hahahaaaha

    ReplyDelete
  8. penat bace

    baru nak feeling sajak tok kite

    last sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    betapa hancurnya hatiku

    ReplyDelete
  9. hahha,,apik x tgk lagi secara live..citer la sikit..hehe

    ReplyDelete
  10. >>>Wafiy Suzly: hehe.. ni sajak biasa2 je la..


    >>>Ikram Azmi: of course la buat sendiri..hahaha...


    >>>alexa yussida: tu la kucing pon berfeeling2 gak.. hehe..
    a'ah rasanya 3 bulan la kot..:)

    sama la mcm sy, kalo kucing nk deliver, msti port utma dia bilik. so, kitorang pon cpt2 tutup almari n amik sgkar dia, kurung dia dlm tu.. huhu


    >>>Nusyaz: wajib doh.. dlm ni je la aku nk kalahkn anis. hahaha..


    >>>KUREKURE COMEL: a'ah hitam itu macho.. =_='


    >>>Cekodok: memang pon sy nmpk air jernih d mata beliau... huhu..



    >>>aliarosli: takpelah, still boleh tuju utk akak gk, tukar lin yg last tu jd: Wahai alia ku.. ekekeke.. :)



    >>>apik pehe: hehe.. kalo apik dpt jadi bidan kucing nanti boleh la tengok..^^

    ReplyDelete
  11. ala.......
    baru nak puji sajak kamu.....
    awat potong stim..
    hahahhahaha....


    PS: bagusnya bela kucing...murah rezeki kamu

    ReplyDelete
  12. waaa....puitis..hehe
    aa ek..bape bula kucing bunting??xtau..huuu

    ReplyDelete
  13. uikss..ceptnya dah beranak...hehe...

    ingatkan puisi utk pakwe tdi...hehehe

    ReplyDelete
  14. meowwwww....
    hissshh tiba2 rasa nak mengiau kat sini..macam ada orang panggil.
    Baca punya baca...sekali syairlah.
    Class kucing tu...

    ReplyDelete
  15. Mati mati iqa ingat orang haihh -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. kasi suspense skit iqa. baru best. :D

      Delete

Satu kata memberikan sejuta makna