Friday, March 11, 2011

Senyum tu comey laa...:)


Eh, ada bran nak ngorat aku???



Korang suka tengok orang muka masam? muka ketat & sewaktu dengannya..
Kalo lelaki, maybe nampak cool..
Kalo pompuan? Mesti kena cop bekeng.. Adeii.. =='



..SENYUM..

Bukan susah pon nak senyum. Tarik je otot muka tu ke kanan & ke kiri. Jadi la senyuman.. haha.
Ada beberapa kategori senyum ni, Antaranya:


  • SENYUM BUDAK2: Aku paling suka tengok budak2 sekolah rendah or tadika. Diorang mudah nak senyum. Even, masa tunggu trafik lite hijau, kita senyum je kat diorang, diorang boleh siap angkat tangan & sengih2 walaupun tak kenal.. Ow, suwit betul budak2..

  • SENYUM REMAJA: Pandai pilih orang mana nak kena senyum. Kalo jumpa mamat ensem & awek lawo, dua deret gigi nampak. Tak pon kalo jumpa geng sendiri. Kalo jumpa ngan seteru? Nampak bibir juih je.. Tapi tak sume laa.. sesetengah je.. Biasanya remaja susah sikit nak senyum sebab bnyak faktor especially sebab tension study.

  • SENYUM DEWASA: Ada sesetengah peramah. Boleh je senyum & huha2 sana sini. Even tak pernah kenal, boleh je cakap macam sedekad dah kenal. Ada sesetengah senyap.. Memang buat hal sendiri je laa..

  • SENYUM ORANG TUA: Ada gigi lagi ke eh? Takpe, polident ada, gigi palsu pon lekat.. Haha. Orang tua antara yang mudah gak bagi senyuman. Suka tengok opah2 ni senyum. Bagi seribu satu makna.. :)

(kategori senyum kat atas ni just opinion aku je.. ^^)





Lawa weh sebenarnya senyum nie.. Nampak manis+suwit gitu. Kalo orang yg mudah tersenyum, mesti kata diorang tu peramah kan walaupun tak penah kenal. Ye laa, people always examine people by their first expression. So, senyum sokmo lah.. Jangan senyum time amik gambar je. Automatik anda nampak sweet..

Even kita ada masalah, try kita vanish dengan senyuman. Sebab Rasulullah s.a.w pon selalu tersenyum walaupun dikeji & sebagainya.. Kita sebagai manusia biasa? Wat muka stress ada laa kan? Habis orang sekeliling jadi mangsa.. Adeii..


Lagipon, senyum kan sedekah.. Free2 dapat pahala.. :D




Senyum macam saya!

16 comments:

  1. aku senyum cam budak tadika..

    ReplyDelete
  2. sy suka senyum..huhuhu..walaupun masa tu sy tengah verak..sy senyum jugak.huhu..hebatkan sy ni..HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  3. ok...mina senyum lebar2 ni..heeeeee...




    agak2 comel tak?hihihi...

    ReplyDelete
  4. Senyum org tua yg x der gg lg sweet coz org yg tgok akan gelak jer.....

    ReplyDelete
  5. yes. muke ketat rase macam nk kena penumbuk pon de. hahahaha. senyum itu kan sedekah

    ReplyDelete
  6. waaaa..senyum pun ade kategori2 eh. ahaha

    ReplyDelete
  7. alololo tomey baby yang last tu...
    senyumlah, kerana senyuman itu sedekah... :)

    ReplyDelete
  8. senyumlah..tiada apa yang tak dapat diselesaikan..:) tengs foloow..keepin touch dear !

    ReplyDelete
  9. t kasih dik kerana sudi jenguk n follow blog saya.. follow you back ye dik..

    senyum menyejukkan hati, bukan sahaja pada yg melihat..ttp juga kepada pemberi senyum itu sendiri.. suka baca n3 ni..

    ReplyDelete
  10. kehkeh.

    suka lagu senyum nyanyian Malique dan najwa.

    ReplyDelete
  11. zaman skrg, paling senang tersenyum depan pc dan lappy masing2 kot

    ReplyDelete
  12. kaLau aku senyum kenapa perempuan baLas muka masam? kecik hati tau, aku ikhLas Lemparkan senyuman suci bukan nak ngorat..

    ReplyDelete
  13. perghhhh 1st gmbr baby tu,bukan senyum tu

    kemain samseng tengok baby tu huhu
    hmmmmmmmmm...

    senyum remaja itu selalu dibuat oleh qish hehe

    ReplyDelete

Satu kata memberikan sejuta makna