Wednesday, March 9, 2011

Pink is So Annoying!




Warna... Apa tu warna?? wikipedia laa..


Aku sure ramai kat dunia ni minat macam2 warna laa.. Ada tu fanatik gila kat warna merah laa, putih laa, biru laa & sebagainya. Kalo someone tu minat warna biru, habis ume benda biru; bilik biru, henset biru & semuanya kena biru laa.. Even blogger pon akan letak template blog dia tu ikut fevret kaler.. Am I right?


Aku dulu pon fanatik sangat2 kat warna merah, biru, hitam & putih.. Habis sume benda nak warna2 tu especially merah & hitam. Nampak grunge kot? Memang ganas! Warna yang paling aku tak suka.. Pink! I hate pink gila2.. P-I-N-K? Jangan harap laa aku nak minat.. Pasai apa pon ceq tak tau, maybe bagi aku pink ni so ladylike & feminine. Nampak gedixx pon ada gak. Euww..


Kalo cite katun masa kecik2 dulu pon aku tak minat yang pakai kostum pink. Pink Panther apatah lagi.. Dulu, kalo superhero yang ada kostum warna pink macam Power Rangers, yang pompuan mesti pakai suit pink an? Aku tak minat dia sebab dia pakai pink.. So, aku minat kat yang hero warna merah laa.. Ahaha...


Oh, pinky, so annoying!


Aku pon tak tau asal aku tak suka warna pink dulu. Sampai masa aku form 1 dulu, aku protes habis-habisan siap wat mogok kalo dormmate aku nak hias dorm ngan kaler pink. Habis perang dingin. Huisshh.. memang tak matured.. Agaga.. Baju? Jangan harap ada baju warna pink even baju kurung.. That's why, masa aku duk asrama kat SMKA Simpang 5 dulu, aku tak suka pakai baju batik sebab warna pink+purple.. Aku prefer pakai baju skola lagi masa tuu...


Masa form 4, baru aku blaja appreciate colour. Lawa gak sebenarnya colourful nie.. Kalo dulu aku yang fanatik kaler, org tanye je suka warna apa, automatik aku jawab warna apa tp sekarang ni macam tak lawo laa poolak kalo just guna 1 kaler.. Imagine laa, kalo someone minat hitam, habis sume hitam.. Dull semacam.. Ngeri pon ada gak..


Warna ni ada aura dia.. Kalo nak tau klik sini. Ada sebab sebenarnya kat dunia ni macam2 warna.. Cuba imagine, takde kaler selain hijau? Dull, boring.. Sebab tu Allah variasikan.. Even manusia pon macam2 warna kulit. Tula rahsia alam. Allah tu kan Maha Mengetahui.. klik ---> Kesempurnaan Seni warna Ilahi by Harun Yahya.


Aku pon daa boleh appreciate warna sekarang. Even blog aku ni pon warna pink+purple. Bukannya sebab minat sangat2 kat warna ni tapi sebab simple. Tak terlalu over & menyakitkan mata.. Simple is better..

25 comments:

  1. Mu tau dop, ado ore oyap ore hop minat wana pink ni 'mental'..hahaha lucu glerr tp mengarut jew 2..atas org la dia minat wana apa..hahaha saper xtau yg gtau mcm tuh, kesian org yg suka wana pink..mcm diknor..hehehe diknor pon tergelak dgr pasal tuh..kah3

    ReplyDelete
  2. suka suka semua warna..
    sebab warna2 itu saling melengkapi..:p

    ReplyDelete
  3. ekekekek! akak suke semua kaler tolak kelabu tak anjing, heheheh! ce kamu tgk belog intan, abis pinkkk, huaaa! :)http://intanking.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. suka merah. rawrrrr! garang tak garang tak? takut x? takut x? hihihihih

    ReplyDelete
  5. yes...hanis makin feminin..hahahaha..
    I luv BLUES..jgn pk plik2 eh..hahahaha..tapi suka gitu2 je..Biru melambangkan ketenangan. Sy seorang yg tenang dan matang..hahahaha

    ReplyDelete
  6. akak suke kalerpul..hehe..suka putih n hijau actually tp baru pasana\ banyakk sangat barang n pakaian serta tdung kaler pink!!mungkin sbb dlu masa umo 16-18 akak gila pink..brg2 tuh kira brg dlunyee la:D kekkee

    ReplyDelete
  7. yup...benar tu...warna-warna ni semua cantik2 dan ada peranan masing-masing..saya juga dulu xsuka pink, tapi sekarang, terima je semua...hehe

    ReplyDelete
  8. >>>anisa: hehe, putih itu suci..

    >>>moni: yolo ko?? haha,.. sian molep, takkan laa sampai kena cop mental kot...mazhab mano la...

    >>>kak ieda: kelabu taik anjing tu menawan apa..!!

    dah tengok.. memang pink habis lah! haha

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. >>>Doyah: erk, garang nye.. takut habis.. tersentap jntung dibuatnya.. haha

    >>>Inani: erk? feminin ke? aihh, xdop laa.. biasa! haha.. blue sokmo mu... hehe.. juz kidding..^^

    >>>Ikram: aku pon.. tapi sekarang aku suka kalerpul.. :)

    March 10, 2011 2:34 AM

    ReplyDelete
  11. >>>alexa yussida: putih tu suci, hijau tu nyaman... hehe... sy pon suka kalerpul.. kalo girls pakai pink, memang nmpk lembut la kan kak.. sweet g2.. ^^

    >>>fasihah supian: tu laa, wrna pink bg sy dlu utk girlish je, tp sbnrnya cute gak wrna ni.. hehe.. ^^

    ReplyDelete
  12. sy nye kaler feveret or theme kaler tiap2 tahun tukar..hijau,biru,merah,orange,kuning...sume dah..tahun nih warna purple!!~_~

    ReplyDelete
  13. Waahhh...Kizz minat gile-gile tau warna Pink...hihi...biasa la..setiap orang punya citarasa,pendapat berbeza ape...

    ReplyDelete
  14. sy suke shocking pink..hahaha..
    tapi tak suke pakai baju pink, tudung pink, seluar pink...
    kasut pink takpe..ngeeee...

    ReplyDelete
  15. aku suke pink weyh..kalo g mall kompom ramai yang tengok...

    ReplyDelete
  16. Sy lak minat color itam putih...sbbnyer masa kecik, rambut kita itam n bila dah tue...betukar jadi putih (Uban)...hehe

    ReplyDelete
  17. i like pink uuuu.....hehehe...



    pink kan warna kegemaran nabi.....
    hehehe....



    tp mina lg minat colour purple...

    sbb nmpk lg comel kalau diselubungi purple...hihihi...

    ReplyDelete
  18. erk....background awak warne pink...cpat tukar...

    ReplyDelete
  19. >>>fur Ball: bagus, adil! hehe..

    >>>KiZz: yerp, sy pon baru berjinak2 ngan pinky nie.. hehe..

    >>>habsahharun: pink nie lawo sebenarnya kan?? ehehe.. sy pon ada gk kasut pink.. :)

    >>>Jiji Yu: erk?? ye eh? mesti gojes gile kan napok? haha

    ReplyDelete
  20. >>>melor: hehe.. brilliant answer!

    >>>mina: yerp, wrna fevret nabi pink sbb mainly bibir kita pink & kbnyakan dlm bdn kita pink.. rite? purple pon lawa gak..^^

    >>>Syajirrahman: hehe.. biar laa dulu.. nanti dah bosan, sy tukar..

    ReplyDelete
  21. >>>eszol raar: i like ur words btw.. :D

    ReplyDelete
  22. Dah kalau tak suka warnaPINK kenapa bilik kita warna PINK ?

    ReplyDelete

Satu kata memberikan sejuta makna