Monday, March 28, 2011

Major Operation 2..




Alhamdulillah, Firstly, thank to Allah, semuanya selamat.. Operation hari tu amik masa lebih kurang 4 jam.. Masuk kul 10.40am-2.40 pm. I whole-heartedly wanna thanked all for the prayers & wishes..

Gambar kat atas tu, aku google je.. Tapi yang aku doodle guna marker hitam tu adalah bahagian yang dibuang.. Doktor buang bahagian tu sebab ada tumor kecil.. Then, yang aku doodle guna marker koko tu bukan nasjis tapi tu la tumor.. I don't really remember the doctor's sketch tapi lebih kurang macam kat atas tu la.. Mesti la doktor wat ngan berhati2, aku doodle tu pakai agak je, sampai terkena bahagian perut & hati lak tu aku doodle.. erk??

Lepas operate tu, doktor ada tunjuk usus yang kena buang tu & aku ada amik several pictures tapi tanak ah upload takut ada readers geli.. Kalo macam Kak Yuss maybe tak geli sebab dia pon amik medic.. hehe.. Tapi kalo ada Jiji Yu & Inani, maybe geli kot.. Lagipon, Jiji suka sebut geli2.. hehe..

Belahan kat perut lebih kurang 7-8 inch tapi usus yang dikeluarkan tu maybe dalam 18inch? I don't know the exact, aku just dengar je.. Lepas je operate, usus tu akan dihantar ke KL sebab nak wat biopsi. Sekarang dia kena puasa 3 hari, 3 malam sebab nak rest. So, nampak tek bermaya sangat la.. Hopefully, he will recover soon.. InsyaAllah...

Sekali lagi, trimas all sebab doa & wishes.. :)

12 comments:

  1. assalamualaikum.........
    Alhamdulillah..huhu..aip,apsal ada nama aku kat situ. huhu. tak geli la. suka pe. Pjgnye usus dia kena buang

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dh slamat smuanya...cuma nk tggu masa tuk recover jer la ek. Hrp2 Amin sihat n ceria spt biasa.
    Bdk yg slalu sakit biasanya bijak, betul tak?? Smoga smuanya tabah mghadapi dugaan ALLAH.

    ReplyDelete
  3. kesiannya..kecik2 tlh diuji..

    kena puasa lg 3 hari...

    hope adik kuat semnagat ye..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum.
    alhamdulillah
    segalanya selamat.kuatkan semangat..
    everything gonna be okei,insyaAllah.

    ReplyDelete
  5. SALAM..
    MOGA AMIN SEMBUH SEPENUHNYA...

    ReplyDelete
  6. aku ame geli dgn organ dalaman..eheh..ape pon..smoga sume berjalan lancar..

    ReplyDelete
  7. salam kenal...

    er apsal nak kena buang tu...apa2pun moga segera sembuh ye...

    ReplyDelete
  8. ooo dah baca entry sebelum ni baru faham...

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah selamat ... hanis, tak terfikir nak amik medic kew?? hehe

    ReplyDelete
  10. >>>Inani: yolo eh nani? baguslah kalo tak geli, boleh amik medic.. ^^


    >>>melor: yerp, even kadang2 ada budak yg selalu sakit, tapi maybe Allah ada bagi kelebihan dari sudut lain.. lagipun sakit kan sebahagian drpd ujian.. ^^


    >>>mina: trimas mina.. :)
    tula, ujian tak mengenal orang.. :)

    ReplyDelete
  11. >>>Anisa Hang Tuah: waalaikumussalam.. yerp, thanks to Allah for everything.. syafahullah.. :)yerp, skrg dlm proses recovery kena kuatkn semangat.. ^^


    >>>ieda: insyaAllah.. terima kasih.. :)


    >>>JIJI YU: dah agak dah ko memang geli ngan bnda2 camni.. huhu.. erm, insyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  12. >>>Sham: insyaAllah, syafahullah.. :) salam kenal gak.. rajin2 singgah.. ^^


    >>>Nusyaz: moni... terfikir gak.. tapi macam low je harapan nak amik medic.. huhu.. :)

    ReplyDelete

Satu kata memberikan sejuta makna