Thursday, March 24, 2011

APPLAUSE-ion! Applausion?



Assalamualaikum & sobahal khoir everybody.. eheh.. semalam dah kuar pon result SPM setelah sekian lama berteka-teki pasal nie.. Yup, await lambat sangat eh kuar result nie? Tu tanya lembaga..

Alhamdulillah... aku capai target aku tapi aku dapat cikai2 je nak dibandingkan dengan orang yang dapat banyak A ke apa.. Whatever it is, aku satisfied dengan result aku.. Alhamdulillah..^^ Keputusan skola aku, SMKA Melor, alhamdulillah gak 100% lulus.. Muka2 excelentes kat sini..

To me, SPM is just the beginning of something.. Kita akan ke fasa yang ke seterusnya.. So, maju ke hadapan.. Kepada yang dapat result cemerlang, with flying colours, aku ucapkan...




Kejayaan pon salah satu ujian Allah.. Allah nak tengok whether kita beryukur atau sebaliknya.. Bukan just kegagalan je ujian atau musibah.. So, kita kenalah bersyukur once we succeed. Don't ever riya' and takabbur.. And don't forget Alhamdulillah sebab DIA yang bagi kejayaan kat kita..



And to those who didn't get what they aim, bersabarlah.. Every cloud has a silver lining.. Setiap yang berlaku atas ketentuanNya.. Kita kena terima dengan hati yang terbuka.. Tak dapat result gempak dalam SPM bukan bermakna kita ni dumb or stupid ke apa.. Cuma Allah nak tengok sejauh mana kesabaran kita.. Lagipon, kita kan ada iman.. Ikut apa yg Mr. Homer Simpsons ni bagitaw..




Furthermore, SPM is not everything.. Ada je orang result SPM terror gile tapi tak boleh handle life kat U.. And ada je SPM cikai tapi dapat sijil dekan every sem.. So, we cannot judge yang dapat tak berapa gempak tu tak pandai compared to orang yang dapat straight As.. Setiap orang kena work out for success sebab kejayaan tu tak datang bergolek.. Once kita usaha+tawakkal pasti ada kejayaannya.. Am I right? ^^

So, SPM leavers, we have to work out for the next stage plak.. Masuk alam baru, fasa baru dengan semangat baru.. Whatever your choice it is, kalo nak lebih sure dengan choice kita, istikharah la kepadaNya.. Sure, you won't blame yourselves for that.. InsyaAllah.. :)


11 comments:

  1. bila baca entri nih..aku rasa tenang sikit. huhuhu.rasa bersemangat pun ada. well tahniah nis atas result yg cemerlang tuh. harap2 dapat teruskan lagi. moga cita2 mu Allah kabulkan. Apa yg pentim selalu bersyukur. Allah suka hamba yang bersyukur. sama2 kita menjadi hamba Allah yang taat dan bersyukur atas nikmatNya. insyaAllah

    ReplyDelete
  2. >>>Inani: ye beb.. trimas.. mu pon apa kurangnya.. mabruk alaiki aidon.. :) insyaAllah.. i still puzzle actually.. kalo boleh tanak laa matriks.. kena pk molek, wat decision betul2.. insyaAllah.. Allah bagi jalan kat kita.. lgpon, zmn skrg mcm2 boleh apply.. politech, maktab, matriks, form 6 n asasi..

    ReplyDelete
  3. mu baca kat blog aku..mu bleh tau la ape yg aku rase..huhu..

    ReplyDelete
  4. ahaha ko skolah SMKA melor tu ek..ahah aku baru tau je ni..ape pon tahniah oit..SPM tu bak kate mmber aku..nnti aku wat entry

    ReplyDelete
  5. betul....selamat melalui fasa baru ye...


    hope dpt melalui fasa baru dgn gembira....

    ReplyDelete
  6. >>>Ikram Azmi: yep, read already.. aku faham cane mu rse..

    >>>soulleSsgirl~aman~ : wokey, welcome.. tahniah jugak..

    >>>JIJI YU: ahah, SMKA melor.. okey, trimas jiji.. dah bce pon post tu, klako tp bermakna..

    >>>KUREKURE COMEL: yep mina.. thanks..

    ReplyDelete
  7. tahniah...

    papun usaha lg utk yg akan dtg =)

    entry best : Egokah lelaki??

    ReplyDelete
  8. >>>aNiS aNiSa: thanks.. yup, usaha 4 d next phase plak..

    ReplyDelete
  9. tahniah dik :)

    smka melor?adik laki akak skolah sana dlu..:D

    ReplyDelete
  10. >>>alexa yussida: tq kak... adikakak skola c2 gak? huhu.. btch thun ble ek? :)

    ReplyDelete

Satu kata memberikan sejuta makna