Thursday, February 17, 2011

My Pingu dah boleh cakap melayu laaa....

"Cutekan saya?? Sayalah Pingu! Ni blog tuan saya.. Dia baik tau.. ^^"

Finally, aku dah dapat ajar dia cakap melayu.. :)

Aku dah jumpa aktiviti baru selain blogging kot... hoho... Siyes, aku tak berapa minat sangat dah main facebook, quite boring to me sometimes.. So, sampai certain times, melangut laa aku kat depan tv, tengok cite2 nieh..


  1. Phineas & Ferb
    Aku adore watak Ferb & Perry.. Coolio.. haha..

  2. Fairly OddParents
Go Cosmo go! :)

Haha... aku taw, ni sume katun, tapi best.. Mula2 aku tak bape suka sangat tengok kartun nie even masa kecik dulu aku ni kipas-susah mati katun2 ni.. tapi, dah takde ape sangat yang nak wat, so, bukak tv tengok la katun, lagi best.. haha.. Tak matured? ikut laa.. kadang2 ada immatured-side of us.. Ye tak??

And another thing is, sejak ada versi alih bahasa kat Astro & other TV station, budak2 dah tanak dengar bahasa asal dia.. Contohnya, kat rumah aku, adik-beradik aku sume prefer bahasa Malaysia instead of English.. Ye ar, takkan nak dengar mandarin poolak? Kalo macam cite anime Jepun tu acceptable laa jugak nak dgr BM pon, dah memang tak paham skit pon kalo dengar bahasa asal dia.. ye tak?? hmm....

Kalo masa zaman aku membesar dulu, tader versi alih bahasa macam ni, aku tengok katun Power Puff Girl dulu bahasa English au <--- poyo je bunyi, macam aku sorang je? ahaha..
Bukannya paham sangat pon aku dulu English2 ni, tengok katun macam tengok cite Pingu.. ^^
Tapi, at least, aku boleh la amik 1,2 vocab sehari.. ahaha..

Yela, memang tak boleh dinafikan, dunia sekarang dah berubah.. Tapi, kalo Phineas & Ferb dah boleh cakap melayu, Upin & Ipin pon dah boleh speaking apa... Masyuk tuu... ^^


BETUL..BETUL..BETUL...

Erk, amik ko, budak botak jawab.. Tapi rambut Upin tu sehelai ke segunung ea?

8 comments:

  1. haha i love watching cartoons,too :P

    ReplyDelete
  2. haha.. woot2 pon xmatured gak.. tp katun best! ^^

    ReplyDelete
  3. waah..pinggu!..suka2!..hehe..

    upin n ipin pon comel!

    ReplyDelete
  4. >>>iqbalhakimi: memang pon, even ta paham apa diorang cakap tapi clay animation tu cute la.. :)

    ReplyDelete
  5. kite suke tengok cite pingu!
    kalau tengok 1 femli leh gelak2!
    hahaha...walaopon die tak bercakap =D

    -----------------------------------

    KatekateKite | Tempat best nak Shopping, JOM!

    ReplyDelete
  6. >>>KatekateKite: btul3.. die cakap bhse apa tah tp best sbb animation die tu lawak,..haha :)

    ReplyDelete
  7. tulapasal! memang best! tapi dah lame tak tengok lah.... nape ek? ade lg ke tak?? bile n pukol bape yerk?

    ReplyDelete
  8. tak tau la... da lama da xmain kat tv an? search kat youtube je laa kot, tgk kat situ.. hehe.. maybe cte tu dah lme, sbb tu dah tak siar an? ^^

    ReplyDelete

Satu kata memberikan sejuta makna