Thursday, December 9, 2010

Salam Maal Hijrah 1432




Baru sempat update setelah 2 bulan lebih aku tinggalkan blog terchenta! ^-^

Masih tak terlambat an to say Salam Maal Hijrah.. Baru 3 Muharram hari ni.. Hijrah-perkataan Arab yang membawa maksud perubahan. So, tahun baru, azam pon baru la kan? Semoga apa yang kita lakukan sentiasa mendapat rahmat-Nya.. Amin..

Pada pendapat aku, sambutan Awal Muharram memang dilakukan dengan penuh tawaddhu'. Mana taknya, setiap orang Islam kena baca Doa Akhir tahun sebelum masuk waktu Maghrib & Doa Awal Tahun lepas masuk waktu Maghrib.. Tu lah cara sambut tahun baru yang sebenar-benarnya.. Kalau orang hayati betul2 makna doa tu, InsyaAllah bertambah sayang kita kat Ya Rabb.. :))

It's time to Hijrah! Let's go guys! :))






No comments:

Post a Comment

Satu kata memberikan sejuta makna