Friday, December 31, 2010

My Senior Year

SKSTB-6 Tekun (2005)


SMKAM-5 Ibnu Sina (2010)


2 gambar yang berbeza. Tapi xdela beza sangat. Aku still memakai warna uniform yang sama (tapi jawatan yang bebeza). Kedudukan gambar pon hampir sama (barisan tengah).
  • 1st pic ketika bersekolah di Sek Keb Sg. Tua Baharu, Selangor
  • 2nd pic di Sek Men Keb Agama Melor, Kelantan
Sekejap je poolak rasa, tamat sudaa zaman persekolahanku. Baru kusedar, betapa pantasnya masa berlalu..

Sunday, December 26, 2010

Kisah Kucing dalam sangkar..

Ni gamba kucing aku (Seggy), baru beranak 18hb Dec ari tu...
Ada 4 ekor sume.
Ntah camne sesat sekor warna hitam.
trait bapak dia kot.. ^^


Ni baru je masukkan 'dia' (Seggy) dalam sangkar. Selama ni memang lepas je biarkan 'dia' lepak merata-rata. Masukkan Seggy dalam sangkar pon sbb taknak 'dia' larikan anak 'dia' & takut kena makan oleh bapak kucing tu.


Ni nak habaq, semalam kitorang bawak kucing balik kampung. Bukan bawak gi jenjalan, cari makan tapi sbb kitorang ada trip ke KL. So, takkan nak tinggal 'dia & anak2nya' kat rumah kan..
Then, decide la letak kat kampung.

Otw to kampung, memang macam kucing kesejukan (ubah peribahasa cacing kepanasan) duk dalam sangkar dalam kereta. Tak pasal2, aku as penjaga sangkar kehormat kena cakar free2 ngan 'dia' sekor ni.. Aihhh...

Memang tak tentu arah lah.. Tak semena-mena aku berfikir.. chewah...

  • Macam ni ke keadaan kita nanti kiamat esok lusa.?? Gelisah je.. Tak tau ke mana nak lari. Gempa memang hebat semacam. Kalo aku la kucing tu, mesti aku pikir, tengah kiamat ke ni.. And for sure, tak tau nak lari pegi mana.
  • Second, kucing tu berusaha nak selamatkan 'anak' dia daripada 'gempa bumi' tu. Betapa sayangnya ibu kucing tu kat anak 'dia'. Tapi manusia sekarang? Buang anak merata-rata.
kucing pon boleh berfikir even takde nikmat akal. But then, kita as human yang memang dapat nikmat akal free2 daripada Allah kenalah muhasabah diri kan? Subhanallah.. Sesungguhnya ciptaan Allah tu memang ada hikmah di sebaliknya..




Saturday, December 25, 2010

Mabruk alaikum!

Tahniah lah dengan result PMR skola yang agak membanggakan..

76 orang - 9A
21 orang- 8A

Dan jugak kat adik kesayangan, Mohd Amir Syafiq sbb dpt straight A..
Keep it up the good work in SPM poolak..

p/s: Harap2 kejayaan yang sama berulang utk result SPM 2010 ni poolak...

Friday, December 24, 2010

Trip Last ngan Member Naik Bas Sekolah..

Date: 18-21 Disember 2010
Event: Jenjalan ngan member ke Melaka-KL

maybe ni the last moment kitorang naik bas skola yang terchenta. Ikut trip ngan member2 & cikgu2 jenjalan kat Malaysia.. Chewah, ayat!
Papepon, syabas lah diucapkan kat mastermind kitorang, Haikal Zainuddin sbb rncg trip ni. Walaupun, lepas je kuar dewan 16hb Disember, kitorang tak lagi bergelar pelajar SMKAM, at least kitorang masih lagi berpeluang naik bas skola... waaa...~ 0_O



-On the road-

-Zoo Melaka-


-At Homestay Datuk Zakaria & Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya-


-Bandar Sunway-


-Berjaya Times Square Theme Park-


Hurm, that would be the best moment ever...!

Thursday, December 9, 2010

SPM- Semua Perkara Mudah


Betul ke SPM mcam tu? Semua Perkara Mudah??

Eish, orang lain la kot, bagi aku tak.. Kalau diberi peluang untuk amik semula SPM pon, sumpah aku tak mau.. huhu... 3 minggu sudaa aku bergelumang dengan SPM.. adoyaai,.. tak sabar nak abes... lagi 2 paper.. Seriosly, aku agak jelous dengan member-member aku yang lain especially yang sekolah SBP & MRSM.. kwa3

Sabar je la Nis.. =,='



Salam Maal Hijrah 1432




Baru sempat update setelah 2 bulan lebih aku tinggalkan blog terchenta! ^-^

Masih tak terlambat an to say Salam Maal Hijrah.. Baru 3 Muharram hari ni.. Hijrah-perkataan Arab yang membawa maksud perubahan. So, tahun baru, azam pon baru la kan? Semoga apa yang kita lakukan sentiasa mendapat rahmat-Nya.. Amin..

Pada pendapat aku, sambutan Awal Muharram memang dilakukan dengan penuh tawaddhu'. Mana taknya, setiap orang Islam kena baca Doa Akhir tahun sebelum masuk waktu Maghrib & Doa Awal Tahun lepas masuk waktu Maghrib.. Tu lah cara sambut tahun baru yang sebenar-benarnya.. Kalau orang hayati betul2 makna doa tu, InsyaAllah bertambah sayang kita kat Ya Rabb.. :))

It's time to Hijrah! Let's go guys! :))