Tuesday, September 7, 2010

USM- Exciting Walk

Tarikh: 31 Ogos & 1 September 2010
Tempat: Kampus Kesihatan USM, Kelantan

Students F4 & F5 yg terpilih dari skola kitorang. Ada jugak skola lain yg terlibat: SMK Zainab 1, SMKA Naim Lil'banat, SMKA Falahiah, SMKA Tok Bachok, SMK Dato' Perdana & Maktab Sultan Ismail. Program 2 hari ni mmg best la..

FIRST DAY (31/8/2010)

First day (31 Ogos) xdela best sgt sbb kena stay dlm dewan kuliah dari pagi sampai petang. Memang letih... (huuuu...). Hari pertama program ni, kitorang diperkenalkan dengan course2 yg ada kat USM ni.

Antaranya: Sains Perubatan, Bio-Perubatan, Pergigian, Sains Forensik, Kejururawatan, Dietetik, Pemakanan, Patologi Pertuturan & Audiologi.



SECOND DAY

Derak (Jenjalan) time! Second day, kitorang dibawa oleh fasilitator (Kak Laili & Yun Fatt) ke setiap makmal yang ada kat USM. Tapi tak semua. Kat setiap tempat, kitorang diberi briefing pasal course2 yang ada sama ada daripada pegawai2 yang bertugas atau direct daripada pensyarah.

kat makmal pemakanan & dietetik


bilik patologi pertuturan & dewan kuliah


kat Science Gallery & briefing pergigian


makmal bio-perubatan & sains forensik


Taklimat Kejururawatan drpd Mrs. Jaya


Walaupun 2 hari tapi dah cukup membuka mata kitorang tentang course2 yang ada kat sini. sebagai calon SPM tahun ni, mmg kitorang still tercari2 hala tuju lps SPM. So, program ni cukup membantu. Anyway, THANKS A LOT USM & pihak2 yang terlibat.


1 comment:

Satu kata memberikan sejuta makna