Friday, June 18, 2010

Ekspedisi Ke Bukit Mak Lipah

Venue: Bukit Mak Lipah (Depan SMKAM)
Date: 5 Jun 2010
Event: Mendaki sambil meronda


Bukit ni kat depan skola aku je... Klaka an bunyi daki bukit dpn skola? Kalau ye pon, gi la daki Gunung Tahan ke Everest ke...? But to me, menarik apa daki bukit tu. Jarang2 orang nak daki tapi kitaorang dh daki.. ok what?? Yang paling kitorang tak ingat nak bawa, bendera skola, Yela,.. nak pacak kat atas tu.. sebagai bukti kitorang dah pun tawan bukit tu. huhu... Oh ya..people who were getting involve- PREFECTS only.


ni lah Bukit Mak Lipah.


MASA OTW to Bukit
ni masa otw ke bukit tu... got a lot of fun!


ni group aku, group 2. Kali ni, aku ketua group aku. Dilantik secara tak rasmi

My group members are: Me, Nashrah, Izzati, Ameezah, Ikram & Syahmi.


kat dalam ni, ada barang amanah (telur). Kitorang kena bawa barang ni daki gak.
but, we have to use natural resorces sbgai pelindung.


During pendakian


gelagat group kitorang masa kat bukit..

FYI, kat atas bukit, kitorang telah disajikan dengan beberapa permainan.
Antaranya: Berpantun (4 kerat) tentang haiwan yang kitorang nampak.
membina handicraft by using ranting2 kayu & daun2
cool trademark.. our trademark:
HOI HOI HOI YA HOI, KITA SEMUA GEMBIRA.. DAKI BUKIT MAKLIPAH, SAMBIL CUCI MATA.. HOI!

kenangan bersama-sama pengawas & guru yang terlibat


After pendakian, kitorang balik ke perkarangan sekolah dengan menaiki bas. But, an incident occur, one of our friends terkena serangan asthma tiba2. Tapi, nasib baik benda tu tak melarat sangat. Kat skola, pemenang diumumkan. Kitorang tak sangka group 2 menang tempat ke2 overall. Alhamdulillah..




2 comments:

  1. hahahahhaha
    naik bukit siap berpantun bagai
    berpencak silat xder? keh3x

    wooohaa!


    >>__<<



    .. seronok berbicara pada alam. :)

    ReplyDelete
  2. malangnya kalau wat xtvt silat kat atas bukit, silap2 hari bln, jatuh tergolek...kwa3

    mmg sronok bbcara ngn alam!

    ReplyDelete

Satu kata memberikan sejuta makna