Friday, June 18, 2010

Ekspedisi Ke Bukit Mak Lipah

Venue: Bukit Mak Lipah (Depan SMKAM)
Date: 5 Jun 2010
Event: Mendaki sambil meronda


Bukit ni kat depan skola aku je... Klaka an bunyi daki bukit dpn skola? Kalau ye pon, gi la daki Gunung Tahan ke Everest ke...? But to me, menarik apa daki bukit tu. Jarang2 orang nak daki tapi kitaorang dh daki.. ok what?? Yang paling kitorang tak ingat nak bawa, bendera skola, Yela,.. nak pacak kat atas tu.. sebagai bukti kitorang dah pun tawan bukit tu. huhu... Oh ya..people who were getting involve- PREFECTS only.


ni lah Bukit Mak Lipah.


MASA OTW to Bukit
ni masa otw ke bukit tu... got a lot of fun!


ni group aku, group 2. Kali ni, aku ketua group aku. Dilantik secara tak rasmi

My group members are: Me, Nashrah, Izzati, Ameezah, Ikram & Syahmi.


kat dalam ni, ada barang amanah (telur). Kitorang kena bawa barang ni daki gak.
but, we have to use natural resorces sbgai pelindung.


During pendakian


gelagat group kitorang masa kat bukit..

FYI, kat atas bukit, kitorang telah disajikan dengan beberapa permainan.
Antaranya: Berpantun (4 kerat) tentang haiwan yang kitorang nampak.
membina handicraft by using ranting2 kayu & daun2
cool trademark.. our trademark:
HOI HOI HOI YA HOI, KITA SEMUA GEMBIRA.. DAKI BUKIT MAKLIPAH, SAMBIL CUCI MATA.. HOI!

kenangan bersama-sama pengawas & guru yang terlibat


After pendakian, kitorang balik ke perkarangan sekolah dengan menaiki bas. But, an incident occur, one of our friends terkena serangan asthma tiba2. Tapi, nasib baik benda tu tak melarat sangat. Kat skola, pemenang diumumkan. Kitorang tak sangka group 2 menang tempat ke2 overall. Alhamdulillah..




::Sambutan Hari Guru::

Date: 16 Mei 2010
Venue: School Compound
Event: Teacher's Day

Sambutan ni tiap2 tahun diadakan bagi meraikan guru2.. This event was organised by PERTIMA (Fivers laa..) So,tahun ni turn kitorang. Memang busy gler ah.. It took time to complete all the task.. Kali in, aku ditugaskan sebagai AJK Hadiah. Ketua plak tu.. So, I've been very busy on that day.. Yang paling kitorang tak suka sambutan ni diadakan 2 hari before mid-year exam. Haru btol,.. Tapi, demi cikgu, kitorang OK je.. :))


During Preparation




During Event


Aksi cikgu2 masa acara permainan



Ketibaan dif-dif kehormat


Acara pentas

We all PERTIMA


Lastly, kitorang memang enjoy and ikhlas anjurkan majlis ni walaupun behind the scene agak memeritkan.. Tapi, it's FUN!

Sunday, June 6, 2010

SIR Challenge

Date: 8th May 2010
Venue: KB Mall, Kelantan

First time masuk Spell-it-right challenge 4 state challenge. Selama ni masuk kat skola je. Agak nervous pada mulanya. Lebih2 lagi, I was the first contestant for the first batch.

These are participants from my school, SMKA Melor. See.. I was the first and the only girl!

001- Hanis Syahirah Mohd Zulkefli
002- Alhakim b. Md Zulkiplee
003- Muhamad Haikal b. Zainuddin
004- Ilman b. Ziad

Pics ni teacher Kimi yg amik. We were on stage tp gamba Ilman takde masa ni. Huhu.
The words given were quite hard. Aku tak dapat masuk final. Whatever it is, Alhamdulillah.


We got sponsor! Mc'D.. Thanks..


We took our chance to capture this valuable memoir with this beutiful lady, Wan Zaleha Radzi (middle) who was the presenter.



Walaupun, none of us dapat ke final round, tp kitorang cukup satisfied. Yang penting pengalaman tu ada.

p/s: ttbe datang mood nak speaking poolak untuk post ni.. kwa3

Saturday, June 5, 2010

Tournament Taekwondo 2010

Venue: SM Chung Cheng
Date: 7 May 2010
Event: Kejohanan Taekwondo Jemputan Sekolah-sekolah



Nostalgia Bersama







Even aku tak menang apa-apa pingat tapi pengalaman tetap ada. Aku kalah suddendeath. But, it's okay.. Kalah menang adat pertandingan.. Biasa la tu..