Tuesday, March 16, 2010

JOM MASUK U!

Gambar yang sempat aku amik.. Ramai sangat orang...


Hari tu (13 Mac 2010), kitorang pergi Karnival Jom Masuk U yang berlangsung dekat Kelantan Trade Centre. Well, banyak la info yang kitorang dapat. Tentang syarat2 kemasukan & so on... Keadaan dalam tu? Macam ikan sardin dalam tin... Memang sesak sangat2 la.. Kalau nak jalan tu, kita kena follow je. Kalau orang depan berenti, so kena statik. Kalau orang belakang, tolak, ikut je la.. Nak jalan ala2 CATWALK memang tak boleh tapi kalau nak jalan ala2 CRABWALK memang sangat2 dialukan.. haha :)


Sepatutnya pihak penganjur kena buat 2 jalan sehala ---> satu jalan masuk, satu jalan keluar untuk pergerakan yang lebih smooth... Disebabkan ramai sangat orang, 3 kawan aku (Nusrah, Tikah & Mirah) fed up nak masuk. So, tinggal la kami berdua (aku & Ipah) yang teguh & tabah menghadapi dugaan... (ececece....)

Yang menarik minat aku ---> booth USIM & UIA sebab tak ramai orang.. :) Syarat2 kemasukan USIM & UIA agak ketat. USIM at least dpt C+ dlm all subjects. UIA atas course apa kita nak.. Kebanyakan yang datang kat karnival tu pelajar lepasan SPM, STPM & Matriks. Pamplet memang banyak la. Paper beg pun...


My friends & I


4 begs full of pamplets (macam pergi shopping plak..)


Kitorang blah dari pameran tu about pukul 12 lebih.. Lack of oxygen. Anaerobic respiration pun maybe dah kehabisan kalau kitorang stay dalam tu lagi.. (mengarut btol!).
Tuntasnya, memang bermanfaat!

No comments:

Post a Comment

Satu kata memberikan sejuta makna