Friday, February 12, 2010

Eksperimen - Bedah Katak!

Date: 3rd February 2010
Venue: Biology's lab
Time: 1.30p.m-2.30p.m

Sehari sebelum wat eksperimen, kitorang terbongkok-bongkok sekitar asrama sebab nak cari KATAK. Akhirnya jumpalah 2 ekor katak. Tapi yang paling menyedihkan, katak aku hilang (yang diberi nama Haikal) pada pagi nak wat eksperimen tu.. Waaaa.... Dahla hilang dalam dorm, tak tau la camne.. Maybe nak tolong ktorang kot.. Almakulumlah., nyamuk banyak..

::Tibalah masa::


Sebelum kena marah ngan teacher sbb pegang katak..
Ahli groupku

katak dibius dengan chloroform

Lepas bius



conductor experiment a.k.a Teacher Ruby







mati katak?


sesi pembedahan




ni poolak jantung lembu


Walaupun dalam latest syllabus of Biology takde eksperimen bedah katak, tapi we are intended to make it. Nak tau breathing mechanism, transportation of blood and so on.. Lagipun, nak menghilangkan kegelian kami terhadap katak :DD







1 comment:

  1. mengerikan betul bila katak kena bedah!! eiww gelinya iqa tengok :P

    ReplyDelete

Satu kata memberikan sejuta makna