Sunday, February 14, 2010

Amoi! Mana mau pigi maa??

Tajuk tu takde kena mengena langsung ngan entri aku ni.. Saje je.. :DD

B'DAY ABAH LA HAR
I NI...

&

HAPPY CHINESE NEW
YEAR!

Alhamdulillah walaupun usia abah dah meningkat tapi abah tetap sihat wal'afiat.


Tapi malangnya abah xde kat umah la...
Ibu, Abah & Amir pegi KL. Hari ni dah masuk 4 hari diorang takde. I really missed them damn much.. Diorang gi KL sebab Cikwa kena operate. Alhamdulillah major operation tu berjalan dengan lancar. Syukur..

Pagi ni diorang bertolak balik.. pukul brape tu tak tau la.. Dahla aku ada inhouse training pengawas hari ni. Nasib baik Achik ada. Kalau tak, tak sampai aku kat skola tadi.. Trimas Cik...

So, program ai ni start pukul 8.30 a.m-3.00p.m. Skali lagi, Achik la yang jadi driver aku ai ni.. Duit minyak kete? blakang kire la.. Talk to my dad.. :DD


orang lain praktis bce doa, ktorang praktis posing

ble mic duk kat tgn ustaz Aziz, maka...

betapa concentratenye kami...

tapi kecundang akhirnye... (ceh!!)

Biro Disiplin & Keselamatan Pengawas 2010 (2 org absent)


Banyak poolak gamba aku kali ni. Biasanya jgn harap akan ada. Kalau ada pun, dalam 1,2 gambar je la. Almaklumla, seorang fotografer yang profesional kan.. Chewah, tak baik riya'.. Kali ni, aku pass kat orang lain poolak. Aku nak be captured gak.. Weee~~!!

Friday, February 12, 2010

Eksperimen - Bedah Katak!

Date: 3rd February 2010
Venue: Biology's lab
Time: 1.30p.m-2.30p.m

Sehari sebelum wat eksperimen, kitorang terbongkok-bongkok sekitar asrama sebab nak cari KATAK. Akhirnya jumpalah 2 ekor katak. Tapi yang paling menyedihkan, katak aku hilang (yang diberi nama Haikal) pada pagi nak wat eksperimen tu.. Waaaa.... Dahla hilang dalam dorm, tak tau la camne.. Maybe nak tolong ktorang kot.. Almakulumlah., nyamuk banyak..

::Tibalah masa::


Sebelum kena marah ngan teacher sbb pegang katak..
Ahli groupku

katak dibius dengan chloroform

Lepas bius



conductor experiment a.k.a Teacher Ruby







mati katak?


sesi pembedahan




ni poolak jantung lembu


Walaupun dalam latest syllabus of Biology takde eksperimen bedah katak, tapi we are intended to make it. Nak tau breathing mechanism, transportation of blood and so on.. Lagipun, nak menghilangkan kegelian kami terhadap katak :DD







Rasmilah sudah...

Lama da tak berblog..
Sibuk+busy+tak balik daripada hostel..
Sekarang cuti tahun baru cina.. cuti seminggu
It's time for me to relax2 my minda... but

SATU TAN HOMEWORK TETAP ADA (benda wajib tu...)
kalau arabic, it's called ALWAJIBAT Almanziliyah (patut pun...) huhu..

Sepanjang ke'busy'anku kat asrama+sekolah, ada la peristiwa2 penting happened::


MAJLIS PERASMIAN PELANTIKAN AJK ASRAMA 2010 (17.01.2010)

makan beradab kat Dewan Makan

perasmian oleh Tuan Mudir

watikah pelantikan AJK Asrama

persembahan dikir barat oleh Gema Raudhah (pelajar f4)

sebahagian daripada warden2





MAJLIS PERASMIAN PEMIMIMPIN SEKOLAH (24.01.2010)

behind the scene


pemuzik tak bergaji

panji2 boys sambut vip kat entrance

perasmian oleh Ketua Sektor PAI PPD

Pengawas SMKAM sesi 2010