Saturday, January 2, 2010

2009- Tinggal kenangan

2009 is the year of sadness & faithfulness to me...
Banyak peristiwa telah berlaku sepanjang tahun ni whether kat sekolah, asrama, rumah and so on..
Tapi aku sedar sebenarnya pengalaman ni mengajar aku erti kedewasaan.. Erti ketabahan dan kesabaran....

Tapi di sebalik kesedihan tu terselit jugak kemanisannya.
Aku percaya dengan idiom ni, "EVERY CLOUD HAS A SILVER LINING"
yang membawa maksud: setiap kesulitan yang melanda pasti ada kemanisannya..


Whatever it is.. 2009 dah pun meninggalkan kita.. Yang tinggal hanyalah memori...

Memori dengan budak2 kelas 4IS..
Ni 1st time in my life aku masuk kelas 1st. Totally memang agak berbeza dengan budak2 kelas lain. Agak skema pada mulanya tapi bila dah kenal, rupa2nya satu kepala je...hehe..
Well, really miss the moment in this class.. Mana la tau kot2 trun kelas sbb final exam ari tu agak teruk!



Memories in dorm 1A Aspuri..
Ni la first time aku duk dalam dorm yang memang happening gle! Memang rindu gle dengan kegamatan & kemeriahan dorm ni.. Memang tak matured.. Yang sure, akulah penggerak dorm yang setia. Kalau tahun sebelum2 ni aku la yang paling lambat bangun.. Gelagat dormmate aku yang aku tak boleh lupakan:
  1. Inani: Satu katil ngan aku, tapi dia kat bawah. Merangkap kawan sekepala ngan aku. Dalam kelas pun duduk sekali. Takut dengan lipas. Setiap kali ternampak lipas, sure menggegar dorm!
  2. Aisyah: Seorang yang banyak cerita. Boleh panggil dia reporter dorm. Seorang yang agak manja & kuat mengepek terutama kat Nani!
  3. Annur: Seorang yang memang slumber! Selalu bermain muzik.. Muzik yang amat hebat! Hanya orang2 yang arif boleh mentaksirnya terutama aku, Aisyah & Nani..
  4. Nadia & Fathin: Queen of sleeps!


Inani Najihah

Aisyah Naqiah

Annur Munirah

Fatin Nadia

Wan Nur Fathin


Nak cte sume memori memang tak abes sebab terlampau banyak!
Ada yang pahit, yang manis....
If I could turn back time..........

No comments:

Post a Comment

Satu kata memberikan sejuta makna