Friday, December 11, 2009

ADIK ANGKAT...

Yahoo... we're just having an 'adopt' family member..
These are the characteristic of our adopt family member:

  • Eyes: A pair of big blue, round eyes
  • Skin colour: Grey
  • Have 'misai'
  • Hair: Grey
  • Body: Plumpy
  • Age: Still young (children..I think)
  • Have tail
Apa nih?? Ada EKOR????


Sebenarnya...


kucing la sebenarnya..
muka kucing ni agak garang. Ala2 PERSIAN CAT. Cumil sangat..

Nama: SEGGY sempena zodiak SAGITTARIUS.
Well, kami bukannya tak pernah bela kucing sebelum ni tapi kali ni lain daripada yang lain.
Best la jadi kucing ni sebab diberi perhatian yang sangat khusus.
Sampaikan tempat makan pun, beli... Banyak lagi la..

Kucing ni jadi special sikit sebab pemberian kawan ibu aku. Amin (my youngest bro) & Iqa (my youngest sis) memang minat tahap extravaganza kat kucing ni.

Tak salah mencintai haiwan sebab haiwan pun ciptaan yang Maha Esa, ALLAH s.w.t
Sebagai manusia yang mampu berfikir tentang baik buruknya, apa salahnya kita menyayangi hidupan lain.. Bukan manusia je yang hidup dalam dunia ni. Malah, haiwan, tumbuhan dan makhluk2 ghaib jua menetap di bumi yang sama. So, I think manusia sepatutnya memberikan hak juga kepada haiwan to have their own kepentingan..

Berbuat baiklah kepada haiwan. SesungguhNya haiwan juga akan mendoakan kita.

No comments:

Post a Comment

Satu kata memberikan sejuta makna